Multiple acuzații pentru Igor Dodon

Multiple acuzații pentru Igor Dodon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore, a confirmat procurorul general interimar, Dumitru Robu, pentru deschide.md, informație preluată de Digi 24.

Potrivit informațiilor preluate din presa de peste Prut, procurorii moldoveni au dispus marți reținerea lui Dodon după ce au efectuat mai multe pecheziţii la locuinţa și la alte proprietăți ale acestuia, într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea "Dosarul Sacoşa". Publicația scrie că este vorba de imaginile video din anul 2019, de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon.

Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, înregistrate pe alte nume.

Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora. Cunoscut în special prin mesajul său puternic pro-rus, el și-a exprimat public, în repetate rânduri, admirația față de președintele rus Vladimir Putin.

Citit 575 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.