Primul proces al unui soldat rus acuzat de viol

Primul proces al unui soldat rus acuzat de viol
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ucraina a organizat joi o audiere preliminară în primul proces al unui soldat rus acuzat de violarea unei femei ucrainene în timpul invaziei rusești. Este primul proces din ceea ce ar putea fi zeci de astfel de cazuri. Suspectul, Mihail Romanov, în vârstă de 32 de ani, care nu se află în custodia Ucrainei și va fi judecat în absență, este acuzat de uciderea unui civil în regiunea capitalei Kiev pe 9 martie și apoi de violarea repetată a soției bărbatului, potrivit dosarelor judiciare citate de Reuters.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare scrisă de comentarii, iar Reuters nu a reușit să ia legătura cu soldatul. Moscova a negat acuzațiile de crime de război.

Romanov este acuzat că a violat o femeie în vârstă de 33 de ani, după ce el și un alt soldat rus l-au împușcat pe soțul ei, Aleksei, în satul Bogdanovka, la nord-est de Kiev. Cei doi soldați au plecat, apoi s-au întors de două ori pentru a o viola pe femeie, se arată în dosarele tribunalului. Identitatea celui de-al doilea soldat nu a fost stabilită.

Nu a fost imediat clar ce fel de reprezentare juridică va avea Romanov la proces, care se va desfășura cu ușile închise.

Un procuror care se ocupă de cazurile de violență sexuală a declarat pentru Reuters că până la 50 de astfel de infracțiuni sunt în curs de investigare, dar că numărul cazurilor de violență sexuală comise de soldații ruși de la 24 februarie este probabil să fie substanțial mai mare.

Citit 744 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 19:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.