Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, închisă

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, închisă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, uzina Wieze din Belgia, și-a încetat temporar activitatea după ce s-a descoperit că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella, scrie CNN. Producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, a sistat temporar producția la fabrica de la Wieze, a anunțat săptămâna trecută compania. "Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării", a spus compania, care a adăugat că autoritățile belgiene din domeniul alimentar au fost informate de incident.

Lecitina este o substanță grasă folosită pentru a amesteca alte ingrediente în ciocolată.

Compania a spus că a luat măsuri preventive, inclusiv retragerea produselor care au ieșit de pe linia de producție de când au fost făcute testele. Fabrica va rămâne închisă până când situația va fi remediată. Barry Callebaut a spus că ciocolata contaminată nu a ajuns în magazine.

Compania, care a avut venituri de 8 miliarde de dolari din vânzări în anul financiar 2020-2021, produce ciocolată pentru alți ciocolatieri, atât pentru producători mici, cât și pentru marile branduri internaționale.

Citit 1613 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2022 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.