Ciment turnat pe terenurile de golf exceptate de la restricțiile privind apa

Ciment turnat pe terenurile de golf exceptate de la restricțiile privind apa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Activiștii pentru protecția climei din sud-estul Franței au umplut cu ciment găurile terenurilor de golf pentru a protesta față de scutirea terenurilor de la restricțiile privind utilizarea apei, pe fondul secetei severe din această țară, potrivit BBC. Protestatarii au vizat terenurile din apropierea orașului Toulouse, numind golful „industria de agrement a celor mai privilegiați".

Exceptarea terenurilor de golf a stârnit controverse, în condițiile în care 100 de sate franceze nu au apă potabilă la robinet. Oficialii din domeniul golfului spun că iarba ar muri în trei zile fără apă. „Un teren de golf fără iarbă este ca un patinoar fără gheață", a declarat Gérard Rougier de la Federația Franceză de Golf pentru site-ul de știri France Info. El a adăugat că 15.000 de persoane lucrează pe terenurile de golf din Franța.

Acțiunea recentă a vizat terenurile din orașele Vieille-Toulouse și Blagnac. Ea a fost revendicată de filiala locală a mișcării Extinction Rebellion. Într-o petiție, aceștia au declarat că scutirea arată că „nebunia economică primează în fața rațiunii ecologice".

În timp ce rezidenții nu își pot uda grădinile sau spăla mașinile în cele mai afectate municipalități, terenurile de golf au scăpat de restricțiile la nivel național, a precizat petiția. Interdicțiile privind apa sunt decretate la nivel național, dar aplicarea lor este la discreția oficialilor locali. Până în prezent, doar o singură regiune, Ille-et-Villaine, în vestul Franței, nu a aplicat măsura și a interzis udarea terenurilor de golf.

Totuși, unele restricții privind terenurile de golf sunt în vigoare. Irigarea trebuie să fie făcută noaptea și nu trebuie să se folosească mai mult de 30% din volumul de apă utilizată în mod obișnuit.

Citit 512 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 17:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.