Rusia confirmă atacul din gara Ceaplîne

Rusia confirmă atacul din gara Ceaplîne
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rusia a afirmat joi că a ucis cu o zi înainte „peste 200 de militari ucraineni”, într-o lovitură asupra unei gări din centrul Ucrainei, Kievul informând la rândul său despre cel puţin 25 de persoane ucise, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

O rachetă Iskander „a lovit direct un tren militar în gara Ceaplîne, în regiunea Dnepropetrovsk, eliminând peste 200 de militari din rezerva Forţelor Armate ucrainene”, precum şi echipamente, a anunţat Ministerul Apărării rus într-un comunicat. Potrivit ministerului rus, acest tren „era în drum spre zonele de luptă” din estul Ucrainei, unde au loc confruntări între trupele Kievului şi cele ale Moscovei.

Acest atac, care a fost puternic condamnat de mai multe state, a avut loc chiar de Ziua Naţională a Ucrainei, ce marca de asemenea şase luni de la declanşarea ofensivei ruse asupra acestei ţări. Autorităţile ucrainene au raportat că 25 de persoane, dintre care doi copii, au fost ucise miercuri în lovituri care au vizat gara şi locuitorii din Ceaplîne, un sat cu aproape 3.000 de oameni. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a descris atacul ca fiind „atroce" și a promis că cei responsabili „vor fi trași la răspundere". În urma atacului, un tren a luat foc, mai multe case au fost distruse. Într-una dintre acestea se afla un băiat de 11 ani, pe care tatăl l-a găsit fără suflare. A fost atacul cu cele mai multe victime din ziua în care Ucraina și-a sărbătorit independența. 

Citit 626 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 17:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.