Ungurii nu vor să mănânce insecte

Ungurii nu vor să mănânce insecte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Agriculturii din Ungaria a stabilit noi reguli care cer ca alimentele ce conţin proteine pe bază de insecte să fie etichetate clar ca atare şi să fie puse la vânzare separat, într-un spaţiu special desemnat pe raft, relatează Digi24. Consumatorii trebuie să poată „distinge şi diferenţia” produsele cu proteină de insecte, conform noilor reguli, a precizat miercuri ministrul Agriculturii, Istvan Nagy.

Ministrul ungar a amintit că deja patru insecte au fost aprobate de Comisia Europeană ca surse comerciale de hrană umană, decizie căreia Ungaria i se opune, în condițiile în care UE nu se confruntă nici cu o criză alimentară şi nici cu una de proteine.

Studiile şi cercetările arată că „ungurii nu vor să mănânce insecte”, a subliniat Nagy, citat de MTI, potrivit Agerpres. Ministrul a menţionat un studiu al autorităţii pentru siguranţa alimentară Nebih, potrivit căruia peste 70% dintre unguri „resping ferm posibilitatea” de a consuma alimente ce conţin proteină din insecte. El a atenţionat şi asupra importanţei de a păstra tradiţiile gastronomice, a mai consemnat MTI.

Comisia Europeană a aprobat recent un nou aliment, larva gândacului de bălegar (Alphitobius diaperinus), după ce EFSA a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare şi consum uman. Aceasta este a patra insectă comestibilă aprobată, după greierul domestic (Acheta domesticus), viermele de făină (Tenebrio molitor) şi lăcusta migratoare (Locusta migratoria). Larva gândacului de bălegar poate fi consumată fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

Citit 524 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.