Regele Charles al III-lea ignoră ultima dorință a mamei sale

Regele Charles al III-lea ignoră ultima dorință a mamei sale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Regele Charles al III-lea a ales să nu respecte ultima dorință pe care a avut-o mama sa înainte să moară.

Fiul Reginei Elisabeta a II-a îi oferă titlul de „Regină” soției sale, Camilla. Regina Elisabeta a II-a a avut o ultimă dorință înainte să moară. Regretata Doamnă a Marii Britanii și-a dorit ca nora ei să devină Regină Consoartă atunci când Charles va fi încoronat drept Rege. Însă Regele Charles al III-lea vrea să îi ofere titlul de "Regină" soției sale, Camilla.

Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale de a fi încoronat

Regele Charles al III-lea nu are aceeași dorință precum a mamei sale. Fiul regretatei Regina Elisabeta a II-a va face o schimbare care va avea loc, probabil, imediat după încoronarea sa din luna mai, potrivit Daily Mail, care citează surse rămase anonime. es. Astfel, fosta Camilla Parker-Bowles a fost cunoscută drept Ducesă de Cornwall din 2005, de când s-a căsătorit cu, pe atunci, Principele Charles. După moartea Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022, când Charles a acces la tron, ea a devenit deja Regină Consoartă.

Această schimbare contravine ultimei dorințe a Reginei Elisabeta a II-a, precizate într-o scrisoare din februarie 2022. „Iar când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie, și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni timpul, Camilla să fie cunoscută sub numele de «Regina Consoartă», în timp ce își va continua serviciul loial”, a scris Regina Elisabeta a II-a, la acea vreme. Astfel, titlul de Regină Consoartă ar fi urmat să fie dobândit de Camilla la încoronare, nu mai devreme. Faptul că deja, în momentul asceniunii soțului său la tron, ea a deținut respectivul titlu, este un semn că lucrurile se vor schimba după încoronare. De altfel, „Camera de lectură a ducesei de Cornwall”, una dintre organizațiile caritabile deținute de Camilla, a anunțat o schimbare de nume, urmând să devină „Camera de lectură a Reginei”, ceea ce reprezintă un semnal clar că titulatura soției Regelui Charles se va schimba. „Există o opinie în Palat potrivit căreia titlul de Regina Consoartă este dificil și ar putea fi mai simplu pentru Camilla să fie cunoscută doar ca Regina, la momentul potrivit”, susține presa internațională.

Când va avea loc încoronarea

Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, vor fi încoronați la data de 6 mai, anul acesta, la Westminster Abbey, Londra. Potrivit presei internaționale nepoții Camillei din prima sa căsătorie, care au fost ținuți departe de lumina reflectoarelor, vor avea un rol în ceremonie, a cărei slujbă propriu-zisă va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.
Citit 804 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 10:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.