Sute de obiecte ale lui Freddie Mercury, scoase la licitație

Sute de obiecte ale lui Freddie Mercury, scoase la licitație
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mary Austin, una dintre cele mai vechi prietene ale lui Freddie Mercury, va scoate la licitație o colecție de 1.500 de obiecte care au aparținut starului formaţiei Queen. Cântărețul a strâns colecția de-a lungul a 30 de ani și a păstrat-o în casa sa din vestul Londrei. Când a murit, în 1991, el a lăsat atât casa, cât și conținutul acesteia lui Mary Austin.

Un portret al pictorului francez Tissot este estimat la aproximativ 500.000 de lire sterline, iar coroana lui Freddie Mercury, o replică a coroanei Sfântului Edward, s-ar putea vinde cu 60.000-80.000 de lire sterline.

De asemenea, vor fi scoase la vânzare versurile scrise de mână de Freddie Mercury pentru celebra piesă "We Are The Champions", inclusiv armonii și acorduri, scrise pe nouă pagini. Se așteaptă ca acestea să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 200.000 și 300.000 de lire sterline. Și versurile piesei "Killer Queen", scrise pe o singură foaie în 1974, s-ar putea vinde cu 70.000 de lire sterline.

Costume purtate pe scenă, instrumente muzicale și vesta preferată a artistului vor fi scoase la vânzare. Totodată, pe listă există numeroase obiecte personale, precum telefonul pe care îl ținea lângă patul său, un bar de marmură comandat special și scaune de bar asortate, șervețele de cocktail cu monogramă brodată cu litera F verde și un mic pieptene de argint pentru mustață.

Experții estimează că în urma licitației organizate de Sotheby's se va obține o sumă de peste 6 milioane de lire sterline. O parte din sumă va fi folosită în scopuri caritabile.

Citit 605 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 17:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.