Avioane F-16 pentru Ucraina, „jocul cu focul” al occidentalilor

Avioane F-16 pentru Ucraina, „jocul cu focul” al occidentalilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Administraţia de la Moscova a avertizat, duminică, ţările occidentale asupra riscului escaladării conflictului militar din Ucraina dacă forţele ucrainene vor primi avioane de vânătoare F-16. „Este un joc cu focul, fără niciun dubiu. Este vorba despre o escaladare inacceptabilă” a conflictului, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul Tagesschau.de. "Washingtonul, Londra şi sateliţii lor din cadrul Uniunii Europene au obiectivul slăbirii Rusiei, aplicării unei înfrângeri strategice şi dezintegrării ţării noastre", a acuzat ministrul rus de Externe.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat recent că susţine instruirea piloţilor ucraineni pe avioane de vânătoare de tip F-16, de fabricaţie americană, dar programul de pregătire se va derula în ţări europene şi va dura câteva luni. În plus, Washingtonul nu se opune furnizării de avioane F-16 Ucrainei de către ţări europene. Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a afirmat că unele state europene au iniţiat deja instruirea piloţilor militari ucraineni, printre acestea numărându-se Danemarca, Olanda, Polonia şi Norvegia.

Ministerul rus de Externe a avertizat că vor apărea "riscuri enorme" dacă statele occidentale vor furniza Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16.

Citit 978 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 17:09

1 comentariu

  • postat de Ghici ghicitoarea
    Luni, 05 Iunie 2023 14:27
    109.166.128.***
    Pe cerul Ucrainei, va apare F-16.....problema pentru ruși va fi, ce naționalitate va fi pilotul. Putin a făcut o greșeală fatală, prin atacarea Ucrainei, a reușit să aducă NATO, la frontieră cel puțin, prin tehnica de luptă de tip Occidental. Ucraina nu va fi niciodată, Belarus, cred că acum s-au pr
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.