Nuntă la vârf, în lumea arabă
Foto: People.com

Nuntă la vârf, în lumea arabă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prinţul moştenitor al Iordaniei, Hussein bin Abdullah, şi logodnica lui, arhitecta saudită Rajwa al-Saif, s-au căsătorit joi, 1 iunie, în prezenţa unui număr mare de invitaţi veniţi din lumea întreagă pentru a asista la această căsătorie ce ar putea contribui la o apropiere între autorităţile de la Amman şi cele de la Riad, informează AFP.

Regele Abdullah al II-lea l-a desemnat pe fiul său cel mare, Hussein bin Abdullah, drept moştenitor al tronului iordanian în 2009, când acesta avea vârsta de 15 ani. Mireasa s-a născut şi a fost crescută într-o familie bogată şi influentă din Arabia Saudită, apropiată de familia regală saudită, înainte de a studia în Statele Unite, ca şi soţul ei.
Iordania împarte o graniţă lungă cu Arabia Saudită. Cele două monarhii, parteneri apropiaţi, joacă împreună un rol important în islam: regatul saudit găzduieşte pelerinajul de la Mecca în fiecare an, în timp ce Iordania este gardianul locurilor sfinte musulmane din Ierusalim. Deşi beneficiază de o relativă stabilitate politică în comparaţie cu unii dintre vecinii săi - precum Liban şi Siria - Iordania este însă puternic îndatorată şi are o rată a şomajului ridicată (23%), potrivit Băncii Mondiale. Această ţară depinde foarte mult de ajutorul internaţional, primit în special din partea unor state bogate din zona Golfului Persic, precum Arabia Saudită, considerată motorul economic şi diplomatic al regiunii.
Citit 369 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.