Papa Francisc, externat după o intervenție chirurgicală

Papa Francisc, externat după o intervenție chirurgicală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Papa Francisc a fost externat vineri dimineaţă, la nouă zile după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru repararea unei hernii abdominale, informează Reuters. Suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a părăsit spitalul "Gemelli" din Roma într-un fotoliu rulant, făcându-le cu mâna reporterilor şi simpatizanţilor aflaţi la intrarea principală, în timp ce se îndrepta către un autovehicul care îl aştepta.

''Papa este bine. Este într-o stare mai bună decât înainte'', le-a declarat Sergio Alfieri, chirurgul-şef care l-a operat pe Papa Francisc pe 7 iunie, reporterilor aflaţi în faţa spitalului, după plecarea suveranului pontif. Alfieri a precizat că Papa are o stare de sănătate care îi poate permite să călătorească. Suveranul pontif are programate călătorii în Portugalia la începutul lui august şi în Mongolia la sfârşitul aceleiaşi luni. Audienţele Papei au fost anulate până pe 18 iunie.

În mod tradiţional, Papa Francisc nu are programate audienţe în iulie, lună în care singurele apariţii publice ale suveranului pontif sunt la rugăciunea de duminică. Va avea, aşadar, la dispoziţie întreaga lună viitoare pentru a se odihni înainte de călătoriile din august.

Citit 472 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 17:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.