Germania ar putea introduce siesta mediteraneană

Germania ar putea introduce siesta mediteraneană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Patronatele germane au anunțat, miercuri, că vor dezbate cu angajații adoptarea faimoasei sieste mediteraneene, anunțul venind la o zi după ce o asociație a medicilor a recomandat măsura în contextul valurilor de căldură preconizate pentru Europa în următorii ani, relatează Reuters.

"Ar trebui să ne uităm atent la ţările din sud în ceea ce priveşte relaţia dintre caniculă şi locul de muncă: să ne trezim devreme, să lucrăm productiv dimineaţa şi să tragem un pui de somn la prânz este un concept pe care ar trebui să îl introducem în lunile de vară", a apreciat preşedintele Federaţiei Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică din Germania, Johannes Niessen. El a subliniat că, "la căldură mare, oamenii nu sunt la fel de productivi. Faptul că oamenii dorm prost atunci când în timpul nopţii este prea cald duce la probleme suplimentare de concentrare".

Comentariile sale au venit în contextul valului de căldură extremă care mătură sudul Europei, iar în Germania s-au înregistrat temperaturi peste medie săptămâna aceasta, depășind 30 de grade Celsius. Recordul absolut a fost raportat până acum în landul Bavaria, din sudul țării, unde s-a înregistrat o temperatură de 38,8 grade Celsius.

Citit 230 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 16:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.