Ucraina a mutat data Crăciunului

Ucraina a mutat data Crăciunului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ucraina a mutat oficial data la care sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie, rupându-se astfel de Biserica Ortodoxă Rusă, care îl sărbătorește pe 7 ianuarie.

Proiectul de lege a fost semnat vineri, 28 iulie, de președintele Volodimir Zelenski și evidențiază ruptura tot mai mai între bisericile din Kiev și Moscova de la invazia declanșată de Rusia împotriva vecinului său pro-occidental în februarie anul trecut, scrie The Guardian, citat de hotnews.ro. Lupta neîncetată pentru identitatea lor contribuie la... dorința fiecărui ucrainean de a-și trăi viața urmând propriile tradiții și sărbători”, se arată într-o notă explicativă a proiectului de lege pe site-ul parlamentului. Scopul noii legi este acela de a „abandona moștenirea rusă ce impune sărbătorirea Crăciunului pe 7 ianuarie”, se mai arată în expunerea de motive.

Până la declanșarea invaziei împotriva țării lor anul trecut, majoritatea ortodocșilor din Ucraina au sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie, ca alte țări ortodoxe care folosesc calendarul iulian introdus în anul 46 î.Hr.

 
Citit 1716 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iulie 2023 00:15

1 comentariu

  • postat de Ion
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 06:12
    5.13.152.***
    Coca Cola is the music!... Biserica isi va modifica sinaxarul si slujbele dupa hotararille de guvern/parlament sau va ramane la traditiile religioase? Hotararea se va aplica numai pentru stabilirea zilelor libere sau parlamentul ucrainean schimba religia prin lege?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.