Zeci de răniți și clădiri distruse în urma unui cutremur

Zeci de răniți și clădiri distruse în urma unui cutremur
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter a lovit nord-estul Chinei duminică, a anunţat Institutul Geologic al SUA (USGS), autorităţile raportând că cel puţin 21 de persoane au fost rănite şi peste 150 de clădiri s-au prăbuşit, transmite AFP. Cutremurul a fost urmat de 52 de replici.

Locuitorii din zona afectată de seism au postat videoclipuri pe reţelele de socializare cu lămpi care se mişcă pe tavan, podele care tremură sau oameni care părăsesc clădiri avariate.

Cutremurul a avut loc la ora locală 2:33 a.m. (6:33 p.m. GMT sâmbătă), la 26 de kilometri sud de oraşul Dezhou din provincia Shandong, la o adâncime de zece kilometri, conform USGS. Seismul a fost resimţit până în oraşele Beijing, Tianjin şi Shanghai, la aproximativ 800 de kilometri de epicentru. Reţeaua de distribuţie a apei şi infrastructura de comunicaţii din zonă funcţionau normal, dar circulaţia a sute de trenuri era suspendată duminică dimineaţă. 

Cutremurele nu sunt un fenomen neobişnuit în China, dar ele afectează rareori estul ţării, unde se află cea mai mare parte a populaţiei şi a marilor oraşe.

Citit 1182 ori Ultima modificare Duminică, 06 August 2023 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.