Liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu trenul blindat în Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu trenul blindat în Rusia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita curând Rusia, unde va avea o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, au confirmat luni atât Moscova, cât şi Phenianul, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Kim va vizita Rusia în zilele următoare, la invitaţia lui Putin, a anunţat Kremlinul, în timp ce agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA a transmis că "Kim Jong Un se va întâlni şi va avea discuţii cu camaradul Putin în timpul vizitei" în Rusia, fără alte detalii.

Presa sud-coreeană relatase mai devreme, citând surse guvernamentale neprecizate, că liderul nord-coreean pare să fie la bordul unui tren special care se îndreaptă către Rusia. Putin şi Kim s-au întâlnit ultima dată în aprilie 2019, în oraşul rus Vladivostok. Kim s-ar îndrepta către frontiera de nord-est a ţării sale la bordul unui tren special, întrevederea cu Putin urmând să aibă loc cel mai devreme marţi.

Anterior, YTN anunţase că cei doi lideri se vor întâlni miercuri. Luni dimineaţă, agenţia de presă rusă Interfax a relatat că Kim Jong Un urmează să viziteze Extremul Orient rus ''în zilele următoare''. Vizita lui Kim în Rusia este prima deplasare externă în peste patru ani şi prima de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Oficialii americani cred că Putin şi Kim vor discuta despre posibile livrări de arme şi muniţii nord-coreene către Rusia pentru războiul din Ucraina, în schimbul unui ajutor economic rusesc de care Coreea de Nord are mare nevoie. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită de trei zile în Coreea de Nord în luna iulie.

Citit 511 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2023 16:54

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Luni, 11 Septembrie 2023 19:13
    5.13.161.***
    mda il pupa in dos pe vladimir putin! kim jong un asta!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.