Hezbollah îi felicită pe palestinienii ajunși ”în paradis”

Hezbollah îi felicită pe palestinienii ajunși ”în paradis”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liderul Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, a asigurat că atacurile din 7 octombrie asupra comunităţilor israeliene din apropiere de Gaza au fost "100 la sută palestiniene, iar autorii lor le-au ascuns de toată lumea", în primele sale comentarii oficiale cu privire la războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează agențiile internaționale de presă.

Potrivit acestuia, acţiunile grupării sale împotriva Israelului la graniţa libaneză pot părea modeste, dar sunt "foarte importante" şi escaladează în fiecare zi, forţând Israelul să-şi menţină forţele lângă graniţa libaneză în locul celei cu Fâşia Gaza şi Cisiordania ocupată. El a afirmat pe de altă parte că SUA sunt "integral responsabile" de războiul din Gaza, iar Israelului nu este decât un instrument". "America împiedică încetarea focului şi oprirea agresiunii", a declarat Nasrallah. Remarcile sale vin pe fondul temerilor privind o extindere a războiului în regiune.

Nasrallah a prezis în discursul său înfrângerea Israelului în acest război şi a condamnat "guvernul extremist, fără minte, stupid şi brutal" al Israelului. El a transmis condoleanţe familiilor celor ucişi în conflict, precum şi felicitări, afirmând că cei morţi vor ajunge în "paradis".

Atacurile din 7 octombrie au reprezentat "o nouă fază istorică a conflictului cu duşmanul", a formulat liderul Hezbollahului libanez, mulţumind totodată grupărilor din Yemen şi Irak, ce fac parte din aşa-zisa "Axă a rezistenţei". Aceasta cuprinde miliţii şiite musulmane irakiene, care au deschis focul asupra forţelor SUA în Siria şi Irak, şi etnici houthi din Yemen, care s-au alăturat conflictului lansând drone asupra Israelului.

Citit 479 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 17:33

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Cryss
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 18:21
    82.76.41.***
    Oare de ce el nu merge în acest "paradis", că felicitările și darul îl pune cu mare drag întregul popor din Israel..! Mergi bărbosule lângă cei fericiți cu duhul, cărare bătută.....!
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.