"Oppenheimer", marele câștigător al nopții Oscarurilor

"Oppenheimer", marele câștigător al nopții Oscarurilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Drama de trei ore despre fabricarea primei bombe atomice, în regia lui Christopher Nolan, şi-a confirmat statutul de mare favorită, câştigând 7 premii Oscar, printre care şi cel pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 96-a gale a premiilor Oscar, desfăşurată duminică seară, la Hollywood, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Actorul irlandez Cillian Murphy a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, în rolul fizicianului J. Robert Oppenheimer, considerat părintele bombei atomice. Regizorul filmului, Christopher Nolan, a câştigat premiul pentru regie.

Emma Stone a primit Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină, cu rolul unei femei înviate din morţi, în comedia neagră "Poor Things". Acesta este cel de-al doilea premiu Oscar din cariera actriţei, care a câştigat şi în 2016, cu rolul din musicalul "La La Land".

La categoriile pentru roluri secundare, premiile au fost cucerite de Robert Downey Jr. ("Oppenheimer") şi de Da'Vine Joy Randolph ("The Holdovers"), ambii aflaţi la primul Oscar din carieră. Downey, care a mai fost nominalizat în 1993, a câştigat premiul pentru interpretarea lui Lewis Strauss, inamicul lui Oppenheimer. Da'Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru rol secundar cu interpretarea unei mame îndurerate care lucrează într-o cantină, în comedia "The Holdovers", a cărei acţiune este plasată într-un internat din New England.

După ce anul 2023 a fost marcat de greve ale actorilor şi scenariştilor, premiile Oscar au oferit Hollywoodului şansa de a celebra două succese mondiale. "Oppenheimer" şi aventura feministă a păpuşii "Barbie", o altă peliculă nominalizată la categoria cel mai bun film, au adus încasări combinate de 2,4 miliarde de dolari, într-o bătălie estivală la box-office supranumită "Barbenheimer".

"Barbie" a părăsit cursa pentru Oscar învinsă, având totuşi un Oscar drept consolare. Billie Eilish şi Finneas O'Connell au câştigat premiul pentru cântec original, cu balada "What Was I Made For?".

Gazda şi producătorul de talk-show Jimmy Kimmel a lăudat filmul "Barbie" pentru că "a transformat o păpuşă de plastic care nu mai plăcea nimănui" într-un simbol al mişcării feministe. De asemenea, Kimmel a constatat că unele dintre filmele aflate anul acesta în cursa pentru Oscar sunt prea lungi, făcând referire în special la producţia de trei ore şi jumătate a lui Martin Scorsese, "Killer of the Flower Moon", despre membrii tribului amerindian Osage, ucişi în Oklahoma anilor 1920. "În timpul de care ai nevoie pentru a privi acest film, poţi să conduci până în Oklahoma şi să rezolvi crimele", a clamat el.

Citit 400 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2024 16:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.