Turcia va susține un șef NATO în funcție de interese

Turcia va susține un șef NATO în funcție de interese
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a transmis duminică premierului olandez Mark Rutte, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Ankara va susţine un candidat pentru postul de nou şef al NATO în funcţie de aşteptările şi nevoile sale, a anunţat preşedinţia turcă, transmite Reuters.

Erdogan i-a spus premierului olandez în exerciţiu că Turcia se aşteaptă ca noul şef al alianţei de securitate să servească nevoile şi interesele aliaţilor în lupta împotriva terorismului şi să ţină cont de sensibilităţile aliaţilor care nu sunt membri ai Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al biroului său.

Mark Rutte, care urmează să se retragă din politica naţională, a făcut cunoscut faptul că doreşte postul de secretar general al NATO. Unele ţări membre, precum Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania, şi-au exprimat susţinerea pentru el.

Numirea secretarului general al NATO necesită consensul statelor membre, iar Ungaria, de exemplu, a anunţat că nu-l susţine pe Rutte. Și președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pe 12 martie că a decis să intre în competiția pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

Citit 314 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2024 14:31

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro