Anna Grodzka ar putea deveni primul deputat transsexual din Polonia

Anna Grodzka ar putea deveni primul deputat transsexual din Polonia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anna Grodzka (în vârstă de 57 de ani) are toate şansele să devină primul deputat transsexual în noul Parlament polonez după alegerile de duminică, în urma cărora mişcarea anticlericală a lui Janusz Palikot s-a clasat pe locul al treilea.

Aflată pe primul loc în lista mişcării Palikot la Cracovia (sud), Anna Grodzka, născută Ryszard, primul său prenume masculin, se bucură deja de rezultatele acestei mişcări.

"Încă nu ştiu dacă am fost aleasă, dar sunt deja foarte bucuroasă de rezultatul obţinut de mişcarea Palikot" a declarat ea pentru AFP în cadrul unei seri electorale a acestei mişcări la Varşovia.

"Dacă voi fi aleasă la Cracovia, voi fi prima deputată transsexuală din Polonia dar şi din lume", a subliniat ea.

Îmbrăcată în cămaşă albă, fustă neagră şi pantofi negri, această femeie înaltă nu îşi ascunde emoţia.

"Sunt de stânga. Ani la rând am votat pentru SLD când respectau idealurile mele. Dar le-au trădat pe planul moravurilor", a declarat ea.

"Astăzi, Polonia se schimbă. Dovada sunt eu dar şi Robert Biedron, homosexual şi responsabil de campania împotriva homofobiei, care a fost cap de listă la Gdynia (nord)", a adăugat ea.

Anna Grodzka, ce şi-a încheiat transformarea sexuală în 2010, a înfiinţat fundaţia Trans-Fuzja, care susţine persoanele care şi-au schimbat sexul.

Dacă va intra în Parlament, ea ar vrea să propună o lege privind schimbarea de sex.

Mişcarea Palikot, devenită a treia forţă politică din ţară după alegerile legislative de duminică, propune căsătoriile între homosexuali cu posibilibatea ca aceştia să adopte copilul biologic al unuia dintre părinţi.

Citit 1733 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.