NEWS ALERT: Fostul lider libian Muammar Gaddafi a decedat, potrivit Aljazeera

NEWS ALERT: Fostul lider libian Muammar Gaddafi a decedat, potrivit Aljazeera
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 16:05 - Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a confirmat moartea lui Muammar Kadhafi, informează AFP. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat că Muammar Kadhafi a murit în confruntările armate care au avut loc joi în oraşul Sirt.

"Putem anunţa că Muammar Kadhafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a precizat Ghoga.

"Este un moment istoric, este sfârşitul tiraniei şi dictaturii. Kadhafi s-a întâlnit cu propriul destin", a spus Ghoga.

UPDATE 15:13 - Aljazeera.com publică o informaţie potrivit căreia Muammar Gaddafi ar fi decedat în urma rănilor pe care le suferise. Aceştia citează un oficial al CNT, căruia nu-i precizează numele.

14:39 - Fostul lider libian Muammar Gaddafi a fost capturat la Sirt şi este grav rănit, anunţă un comandant al trupelor noului regim libian, citat de AFP.

"Muammar Gaddafi a fost arestat. Este rănit grav, dar încă respiră", declară Mohamed Leith, unul dintre comandanţii trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, afirmând că l-a văzut el însuşi pe fostul lider libian.

Consiliul Naţional de Tranziţie nu confirmă!

Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia încă nu a confirmat informaţia privind capturarea lui Muammar Gaddafi. Potrivit CNN, informaţia privind capturarea fostului lider libian nu poate fi confirmată nici din surse independente.

Un purtător de cuvânt al CNT a declarat că deocamdată este vorba doar de informaţii neconfirmate. Abdurahman Bousin are dubii că Muammar Gaddafi ar fi în apropierea oraşului Sirt.

Citit 1158 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.