Autorităţile libiene nu au decis unde şi când va fi înhumat Muammar Gaddafi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile de tranziţie libiene nu au luat încă o decizie privind data şi locul înhumării fostului lider Muammar Gaddafi, ucis joi la Sirt, a declarat, vineri, ministrul Informaţiilor din Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT).

"Nu a fost luată nici o decizie în legătură cu înhumarea" şi nu a fost stabilit nici dacă trupul neînsufleţit va rămâne la Misrata, unde a fost transferat după deces, a precizat Mahmoud Chamam.

CNT anunţase joi seară, la câteva ore după moartea lui Gaddafi, că locul înhumării nu va fi dezvăluit.

Muammar Gaddafi, în vârstă de 69 de ani, a fost capturat joi, în timp ce încerca să părăsească oraşul Sirt, asediat de forţele noului regim libian. El a murit după ce a fost rănit în circumstanţe încă neclare. CNT afirmă că fostul lider a fost rănit în timpul unui schimb de focuri între susţinătorii săi şi combatanţii noului regim, declanşat după capturarea lui Gaddafi, care se ascunsese într-o conductă de canalizare.

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a cerut vineri o anchetă pentru clarificarea circumstanţelor morţii fostului lider libian. "Circumstanţele nu sunt clare. Considerăm că este necesară o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al UNHCR, Rupert Colville, invocând înregistrările video "foarte îngrijorătoare" publicate joi de presa internaţională.

În noaptea de joi spre vineri, trupul neînsufleţit al fostului lider libian s-a aflat într-o reşedinţă privată din oraşul Misrata.

Citit 1111 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2011 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.