România este ultima în UE la dotarea angajaţilor companiilor cu laptopuri, tablete şi smartphone-uri

România este ultima în UE la dotarea angajaţilor companiilor cu laptopuri, tablete şi smartphone-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România se află pe ultimul loc în UE în privinţa companiilor care îşi dotează angajaţii cu dispozitive mobile cu acces la internet, precum tablete, smartphone-uri şi laptopuri, procentajul de numai 22% fiind de peste două ori mai redus faţă de media de 48% înregistrată la nivelul UE.

Procentajul companiilor care pun la dispoziţia a cel puţin o parte din angajaţi tablete, smartphone-uri şi alte astfel de dispozitive variază puternic în UE, de la 22% în România, 27% în Grecia şi 31% în Bulgaria la 78% în Finlanda, 65% în Danemarca, urmată de 63% în Cehia şi Suedia.

România este devansată şi de două state din regiune care nu sunt membre UE, dar sunt incluse în raportul Eurostat, Croaţia (54%) şi Macedonia (25%).

"Companiile pot pune la dispoziţia angajaţilor dispozitive portabile, precum smartphone-uri sau computere portabile, care le permit să se conecteze la internet în timp ce se deplasează şi să lucreze chiar dacă nu sunt la birou", se arată într-un raport al Eurostat, care foloseşte date obţinute printr-un sondaj realizat la începutul anului.

Citit 1532 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2012 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.