Visa ar putea pleca din Ungaria, din cauza scăderii comisioanelor la plata cu cardul

Visa ar putea pleca din Ungaria, din cauza scăderii comisioanelor la plata cu cardul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Visa ia în calcul ieşirea din Ungaria din cauza scăderii puternice a afacerilor în urma reducerii comisioanelor interbancare percepute la plata cu cardul, potrivit cotidianului Nepszabadsag, preluat de agenţia MTI şi Budapest Business Journal.

Visa Europe a transmis ministerului ungar al Economiei, într-o scrisoare adresată secretarului de stat Gyula Pleschinger, că a pregătit o strategie de retragere de pe piaţă, potrivit Nepszabadsag.

Potrivit documentului obţinut de Nepszabadsag, numărul cardurilor Visa din Ungaria a scăzut cu o treime în doar un an şi jumătate, la aproximativ 1 milion de unităţi.

Visa a redus comisionul interbancar la 0,2% în urma unei decizii a Consiliului Concurenţei din Ungaria, care a amendat în 2008 operatorii de plăţi şi băncile cu 1,9 miliarde forinţi (7,1 milioane euro la cursul mediu din acel an) după constatarea unor activităţi de tip cartel.

MasterCard, care controlează peste 80% din piaţa cardurilor bancare din Ungaria, a redus comisionul interbancar la 0,6%.

Comisionul în cauză este plătit de banca retailerului către banca consumatorului la fiecare tranzacţie cu cardul.

Citit 2182 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.