Peru, interesată de navele militare produse la Galaţi

Peru, interesată de navele militare produse la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peru este interesată de tehnologia "avansată" în domeniul apărării din România, între cele două ţări existând discuţii pentru comenzi de nave militare produse la şantierul Damen de la Galaţi, au anunţat preşedinţii Traian Băsescu şi Ollanta Moises Humala Tasso, informează Mediafax.

"România, producând nave pentru Olanda, deja s-a făcut o primă discuţie a unei misiuni care a fost în Peru în 2012 şi discuţiile continuă pentru o cooperare şi în această direcţie", a declarat preşedintele Băsescu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul peruan, după întrevederea oficială de la Lima.

De asemenea, liderul din Peru, ţară care are ieşire la Oceanul Pacific, a evidenţiat că România "a avansat foarte mult" privind tehnologia militară, iar Guvernul de la Lima este interesat de începerea unei cooperări în acest domeniu.

"Trebuie în primul rând să înţelegem că România a avansat foarte mult în ceea ce priveşte tehnologia apărării şi în prezent este o temă de interes pentru Peru. Avem cooperări de acest fel, prin acorduri de colaborare, cu mai multe ţări şi dorim să începem şi cu România", a afirmat Ollanta Humala.

Cei doi preşedinţi au evocat posibilitatea încheierii în următoarea perioadă a unui parteneriat strategic între cele două ţări, transferul de tehnologie în diverse domenii dinspre România spre Peru fiind una dintre posibilele domenii de cooperare bilaterală.

Şantierul naval Damen Galaţi a avut după 2009 mai multe contracte de construcţie a unor nave militare pentru marina Olandei.

Citit 2357 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.