Ţara majorilor cu educaţie minoră
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Ţara majorilor cu educaţie minoră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei doi liceeni din Tg. Frumos sunt doar un vârf inocent şi jucăuş de aisberg. Ei sunt doar o îngheţată frivolă cu cireaşă în vârf peste o banchiză plină de compromisuri încremenite în funcţiune de peste 20 de ani. 

Dar lumea a sărit ultragiată când ministrul Educaţiei, referitor la caz şi dovada filmată a acestuia, a declarat că nu vede „nimic clar". Păi, la ce să te holbezi mai întâi?

La stufoasele planuri, metodici şi proiecte didactice inutile în şcolile ce nu pot măcar supraveghea minorii încredinţaţi? La cadre didactice cu apucături adesea penale, care trec în afara sistemului doar când le ajung cazurile în presă? La incompetenţa managerială din sistem? La subfinanţarea crasă care le întreţine pe cele de mai sus?

Un alt sistem, finanţat gras cel puţin la nivel salarial, a pus în testul grilă pentru admiterea în magistratură o întrebare de licean chiulangiu şi repetent. Să se încadreze juridic un act sexual oral cu muşcătură de organ pe motiv de neacordare a tarifului convenit. Vă daţi seama ce organe de justiţie avem din asemenea teste cu... organe! Când sistemul juridic bâlbâie noţiuni precum hărţuirea sexuală, abuzul organului de cercetare penală şi egalitatea cetăţenilor în faţa legii penale, chintesenţa ştiinţei penale s-a adunat într-un eveniment de discotecă.

Ce să mai vorbim atunci de etajul inferior al muncii pentru domnia legii? Manifestările sexuale „instituţionalizate" printre purtătorii de uniforme şi caschete au făcut spume la gura anchetelor în masă, dar s-au soldat cu o tăcere vinovată, ca de beci de inspectorat judeţean. 

La polul opus, unde nu e nici durere, nici întristare, ci doar crunta nepăsare, se află biserica ortodoxă. Ea speră să-şi mântuiască neamul cu o clădire de peste jumătate de miliard de euro, făcându-se că nu vede cum multe dintre enoriaşe, unele mame de liceeni, altele viitoare, se vând pe diverse sume mult, mult, mult mai mici când li se oferă ocazia.

Într-o aşa ţară cu poalele ridicate în cap şi mintea scurtată de la vârful instituţiilor în jos, dacă ministrul Educaţiei ar fi spus că vede clar, cu siguranţă putea fi acuzat de perversiuni. Intelectuale.

Diploma de studii licenţioase

Citit 13141 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.