România va avea în acest an cea mai mare creştere economică din UE, cu excepţia ţărilor baltice, conform CE
Foto: Foto: capital.ro

România va avea în acest an cea mai mare creştere economică din UE, cu excepţia ţărilor baltice, conform CE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România va avea în acest an o creştere economică de 1,6%, cea mai ridicată din UE după Letonia, Lituania şi Estonia, în timp ce zona euro va înregistra al doilea an consecutiv de contracţie, iar UE un avans de numai 0,1%, potrivit estimărilor Comisiei Europene (CE).

Letonia va avea cel mai ridicat avans al PIB din UE, de 3,8%, urmată de Lituania, cu 3,1%, şi Estonia, cu 3%. Imediat după România se situează Malta, cu un avans estimat la 1,5%, şi Bulgaria, cu 1,4%, potrivit prognozei economice de iarnă prezentate vineri de CE.

Singurul stat din afara zonei euro care va înregistra contracţie în acest an va fi Ungaria, cu 0,1%, al doilea an de declin după o scădere a PIB de 1,7% anul trecut. În acelaşi timp, economia Cehiei va stagna în acest an, după ce anul precedent a pierdut 1,1%.

Pentru Polonia, CE estimează o creştere de 1,2% în acest an, reprezentând o încetinire puternică de la 2% anul trecut şi 4,3% în 2011. Slovacia, stat din regiune membru al zonei euro, la fel ca Estonia, va avea o creştere economică de 1,1% în acest an.

Anul următor, creşterea economică a României ar urma să ajungă la 2,5%.

Citit 1919 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2013 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.