Apă de spălat o mână cu alta
Foto: Ilustraţie: Monica Zanet

Apă de spălat o mână cu alta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce o bombă biologică a fost descoperită de către autorităţi fix când s-a dus presa să ia notiţe la faţa... lacului Brateş, "călăreaţa" a căzut pe capul medicului Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică. Acesta a pus batista pe ţambal sub forma unui şerveţel de hârtie numit pompos analiză bacteriologică. Astfel, s-au dat asigurări locuitorilor din zonă că apa din puţurile vecine cu groapa de leşuri ilegală ridicată la rang de cimitir de cai este potabilă.

Iarăşi vor sări postacii că ne batem joc de un document oficial, iar buletinul de analiză al DSP nu-i o hârtie în vântul înmiresmat de hoituri cabaline. Ei bine, cu toate riscurile, aflaţi că analiza prezentată are valoare juridică fix zero. Pentru simplul motiv că, în Galaţi, singurii acreditaţi să facă analiză la apă potabilă sunt cei de la Universitatea "Dunărea de Jos", respectiv să numere bacteriile şi punct

În oraşe civilizate, unde autorităţile nu stau pe la birou de parcă ar sta în apă, direcţiile de sănătate publică pot face legal mai mult de cinci analize mari şi late câte poate face DSP Galaţi. RENAR, organismul naţional de acreditare, a autorizat la Constanţa 37 de analize, la Sibiu 53, iar la Focşani 30. Din acestea, pentru apă potabilă sunt autorizate 16, 15 şi respectiv 13. Plus încă tot cam atâtea la apă de îmbăiere sau apă uzată.

Deci analiza lui Boldea are aceeaşi valoare ca operaţiile lui Doboş: poate să iasă bine dar nu garantează nimeni pentru asta. Iar dacă trebuie doar SĂ DEA bine, atunci fiţi siguri că nu poate fi nimeni tras la răspundere că a ieşit prost. Nu te obligă nimeni să te încrezi într-un profesionist neautorizat.

Să trăiţi bine plătiţi!

Salariile directorilor de DSP din respectivele locaţii sunt tot cam la fel, doar focşăneanul ia nici trei sferturi din remuneraţia lui Valentin Boldea fiindcă raportarea se face la numărul de locuitori ai judeţului.

Numai că, pe 2011 de exemplu, directorul moştenit de la guvernele Boc x n a mai cumulat şi salariile de medic rezident şi cel de medic de familie, plus indemnizaţii din consiliile de administraţie ale unităţilor sanitare. Deci vă daţi seama cât timp pierdea pe la direcţie ca să mai şi acrediteze laboratorul de analize...

Aşa încât stai şi te întrebi ce se tot chinuiesc procurorii să-l înfunde cu nu-ş' ce fapte de corupţie? Ar putea, mai degrabă, să-l cerceteze la competenţă. Cu siguranţă l-ar scoate mult, mult mai uşor... nevinovat.

De dat în gât pentru gargară

Citit 12772 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2013 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.