PROTESTELE de la Chişinău continuă: Sute de persoane au ieşit iar în stradă
Foto: În foto, moment de la protestul de miercuri

PROTESTELE de la Chişinău continuă: Sute de persoane au ieşit iar în stradă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, joi, 21 ianuarie, ora 12,30: Mii de persoane s-au adunat joi, 21 ianaurie, în faţa Parlamentului moldovean, pentru a protesta faţă de învestirea Guvernului condus de democratul Pavel Filip, sediul Legislativului fiind păzit de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne, care au format un cordon de securitate, potrivit mediafax.ro. Protestatarii cer alegeri anticipate pentru că acestea, în opinia lor, sunt unica soluţie de depăşire a crizei. PENTRU DETALII, CLICK AICI


PROTESTE VIOLENTE la Chişinău. Mai multe persoane au fost RĂNITE, printre care şi un POLITICIAN

* Parlamentul Republicii Moldova a acordat votul de încredere Cabinetului condus de premierul Pavel Filip * Sute de persoane au protestat în faţa clădirii parlamentare * Unii manifestanţi au pătruns cu forţa în sediul Parlamentului Republicii Moldova


Peste 2.000 de persoane s-au adunat, miercuri, 20 ianuarie, în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), a informat unimedia.info.

Protestatarii au rupt bariera de protecţie instalată de Poliţie, iar unii manifestanţi s-au îmbrâncit cu agenţi ai forţelor de ordine. Câteva zeci de persoane au pătruns abuziv, miercuri seară, în Parlament.

La această oră, mai mulți protestatari s-au retras.

Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a precizat unimedia.info. În timpul protestelor violente, a fost rănit şi unul dintre liderii Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Chiril Moţpan, el acuzând că a fost agresat de agenţi ai forţelor de ordine. Chiril Moţpan a suferit răni la cap şi are o plagă deschisă, potrivit imaginilor prezentate de jurnal.md.

Parlamentul Republicii Moldova a acordat, miercuri, votul de încredere Cabinetului condus de premierul Pavel Filip.

Potrivit timpul.md, în timpul ședinței pentru învestirea guvernului Filip, un grup de deputați ai Partidului Socialist (PSRM) a blocat tribuna centrală a parlamentului în timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare al noului cabinet de miniștri. "Înarmați" cu vuvuzele, pancarte și fluiere, deputații socialiști au scandat: "Doar alegeri anticipate!".

Guvernul Filip a depus jurământul

Pavel Filip împreună cu echipa sa de miniştri au depus jurământul miercuri seară în faţa preşedintelui Republicii Moldova, la reşedinţa acestuia, a anunţat agora.md. Anterior, parlamentul aprobase programul de activitate al guvernului şi lista cabinetului de miniştri în frunte cu premierul Pavel Filip. Şedinţa parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniştri au votat 57 de parlamentari din totalul de 101. (miercuri, 20 ianuarie)

Citit 2239 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.