23 aprilie - Ziua naţională a BERII, în Germania
Foto: Sursa foto: uol.com.br

23 aprilie - Ziua naţională a BERII, în Germania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nemţii sărbătoresc, în fiecare an, la data de 23 aprilie, Ziua naţională a berii, dată la care în anul 1516, ducele Wilhelm al IV-lea al Bavariei a emis Legea Reinheitsgebot, adică Legea purităţii. Aceasta viza atragerea cât mai multor consumatori şi stipula că nu pot fi folosite decât patru produse pentru a fabrica berea: apa, orzul, hameiul şi drojdia. De asemenea, în Lege erau sugerate ca perioade optime pentru fabricarea berii vara şi iarna, principii respectate, în mare măsură şi astăzi.

Reţetele de bere au cunoscut, în timp, o serie de modificări. Aşa se face că în zilele noastre băutura poate fi întâlnită sub formă de cocteil cu celebra Cola, sau realizată în diferitele tipuri: bere cu tutun sau bere cu gust de şuncă.

Este cunoscut faptul că nemţii sunt acum, după cinci sute de ani de la promulgarea Legii, mari amatori de bere, dar statisticile la nivel naţional arată că această băutură este din ce în ce mai mult produsă pentru export, în timp ce consumul intern a cunoscut o scădere semnificativă. În Germania funcţionează peste 1.200 de fabrici de bere.

De Ziua naţională a berii, germenii sărbătoresc, aşa cum este firesc, consumând cantităţi impresionante de bere, în acordurile muzicii şi a bunei dispoziţii. (diferite surse)

Citit 1780 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.