Pokemon GO/ Jucătorii din Bosnia se aventurează în zonele minate
Foto: Peter Macdiarmid/Getty Images

Pokemon GO/ Jucătorii din Bosnia se aventurează în zonele minate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiile din întreaga lume îi avertizează pe jucătorii de "Pokémon Go” să fie atenţi şi să nu mai încalce în mod accidental proprietăţile private, în căutare de Pokémoni rari. Dar, jucătorii din Bosnia trebuie să se confrunte cu un risc mult mai mare: câmpurile de mine. O organizatie de caritate de deminare bosniacă a postat un avertisment pe Facebook, îndemnându-i pe jucătorii de "Pokémon Go" să fie prudenți, după ce au văzut rapoartele celor de la BBC.

"Am primit informații cum că unii utilizatori ai aplicației Pokemon Go din Bosnia au fost în locuri care sunt riscante din cauza minelor, în căutarea pokemonilor", a scris pe Facebook organizaţia "Posavina bez mina". Ea a adăugat: "Cetățenii sunt îndemnați să nu facă acest lucru, să respecte semnele de demarcare ale câmpurilor de mine și să nu meargă în zone necunoscute". Războiul din Bosnia și Herțegovina din anii 1990 a umplut țara cu mine terestre. Conform Roads and Kingdoms, au existat 600 de decese cauzate de minele de teren de la sfârșitul războiului și mai mult de 1.700 de persoane au fost implicate în accidente.

S-au realizat operațiuni de deminare extinse pe parcursul mai multor ani, iar obiectivul actual este de a avea țara liberă de mine până în 2019. Dar există încă un număr estimat de 120.000 de mine nedescoperite. De la lansarea sa recentă, "Pokémon Go" s-a dovedit a fi extrem de popular, dar provoacă adesea haos în urma sa, un exemplu elocvent fiind cei doi jucători adolescenţi din Florida împușcați de către proprietarul casei, care a crezut că tinerii erau spărgători.

sursa: techinsider.io        

Citit 1757 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.