Un român, decedat în ATENTATUL de la Nisa
Foto: Sursa foto: graphics.wsj.com

Un român, decedat în ATENTATUL de la Nisa
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, marți, 19 iulie: Printre persoanele care au murit în atacul de la Nisa se numără și un român, a anunțat Ministerul de Externe. Este vorba de unul dintre membrii familiei date dispărute anterior: o femeie, un copil și un bărbat. Acesta din urmă este cel care a decedat. Copilul bărbatului și soția sa se află printre răniți, ei fiind internați în două spitale din Nisa. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, se numește Cristian Coman (în foto, prima imagine de mai jos). Din informațiile postate pe rețelele de socializare, el a locuit o vreme la Timișoara, alături de soția și de fiul său. Mai apoi, s-au stabilit în Austria. La momentul atacului, se aflau la Nisa în vacanță. Alți doi români din Buzău, au fost răniți în atacul de la Nisa și au primit îngrijiri medicale în orașul francez.


UPDATE, duminică, 17 iulie: Încă un român, dintre cei dați dispăruți, a fost identificat

Unul dintre cei doi români dispăruţi după atacul de la Nisa a fost identificat într-un spital, în stare destul de gravă, dar stabilă, a informat Ministerul român al Afacerilor Externe. Este vorba despre mama minorului.

”Verificările cu privire la situaţia celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă'', a precizat MAE, prin intermediul unui comunicat. Cele trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor), care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului, au fost date dispărute în urma sesizării rudele lor.

Este vorba despre o familie de români care trăia în Austria. Adriana (28 de ani) şi Cristian Coman (34 de ani), împreună cu băieţelul lor se aflau la Nisa în noaptea tragediei. Fotografia lor a fost postată pe pagina SOS NICE, unde sunt prezentate informaţii şi fotografii ale persoanelor date dispărute după atacul din Franţa, de Ziua Naţională, a relatat gandul.info.

Ministerul reaminteşte că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate.


UPDATE: În ceea ce privește situația minorului român, acesta a fost găsit, fiind ulterior identificat cu ajutorul rudelor sosite din România. Copilul este internat într-un spital de pediatrie din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă.

Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă.

Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI


UPDATE, sâmbătă, 16 iulie: Ministerul Afacerilor Externe a informat că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor), care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului, nu au fost încă localizate. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI


UPDATE: ATENTATUL de la Nisa, surprins într-o IMAGINE SFÂȘIETOARE

O imagine cutremurătoare a fost surprisă la puţin timp după atacul din Nisa, a relatat mediafax.ro, un fotograf reuşind să ilustreze perfect dimensiunea ororii atentatului din Franţa.

Fotografia emoţionantă surprinsă de un fotograf Reuters ilustrează un corp acoperit cu o prelată, probabil un copil, lângă care se află o păpuşă, a notat huffingtonpost.com.

Captură Huffington Post

La scurt timp după atacul de la Nisa, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că printre victimele masacrului se află şi copii. În panica declanşată în faţa camionului, supravieţuitorii atentatului şi-au pierdut prietenii şi copiii cu care veniseră la focurile de artificii.


UPDATE: Cei doi români răniţi în atentatul de la Nisa sunt soţ şi soţie şi provin din judeţul Buzău. E vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani și de soția sa de 30 de ani. Cei doi s-au stabilit la Nisa de aproximativ doi ani.  Rudele acestora au declarat că starea lor este stabilă, a relatat europafm.ro. CLICK AICI PENTRU DETALII privind RĂNILE suferite de cei doi români


UPDATE: în urma atentatului de la Nisa, doliu naţional în Franţa, pentru trei zile. Doliul a fost decretat pentru zilele de 16, 17 şi 18 iulie.


ATENTAT TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: 84 de persoane au MURIT şi peste 150 sunt RĂNITE, printre care și doi români

Cel puțin 84 de persoane au murit şi peste 150 sunt rănite, în Franța, în urma unui atentat, comis joi seară, 14 iulie. Un camion a lovit în plin mulţimea care participa la manifestaţiile de Ziua Franţei în Nisa, la focurile de artificii.

Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului. Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la spectacolul de artificii. Şoferul camionului a fost împuşcat, iar în interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade. Aatacatorul, în vârstă de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa, se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.

Autorul atacului era singur la bord. Camionul folosit în atentat are 16 tone, o lungime de peste 10 metri și a intrat în mulțime cu viteza de 60 - 70 km/h, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Doi cetăţeni români răniţi sunt îngrijiţi în spitalele din Nisa, a declarat vineri, 15 iulie, la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Ministrul nu a putut oferi mai multe detalii, el precizând că este vorba de doi români care trăiesc în Franţa. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI + VIDEO (ATENȚIE, IMAGINI CARE POT AFECTA EMOȚIONAL!)

Citit 6813 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.