UPDATE: Cel puțin nouă persoane au fost ucise în ATACUL ARMAT din Munchen. Atacatorul s-a sinucis
Foto: Sursa foto: agerpres.ro (Imagine: Matthias Balk/ EPA)

UPDATE: Cel puțin nouă persoane au fost ucise în ATACUL ARMAT din Munchen. Atacatorul s-a sinucis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Poliția a anunțat că atacatorul este un tânăr în vârstă de 18 ani, cu dublă cetățenie, germană și iraniană, care locuia în capitala Bavariei de doi ani, a relatat digi24.ro. Bărbatul s-a sinucis, împușcându-se în cap. Numele lui nu a fost făcut public. Era înarmat doar cu un pistol, nu s-au găsit asupra lui alte arme. De asemenea, nu era cunoscut poliției. Corpul lui neînsuflețit a fost găsit pe o stradă lăturalnică, în apropierea centrului comercial.

Nouă persoane au fost ucise. 16 persoane sunt rănite, între care trei se zbat între viață și moarte. Printre victime sunt și copii.

Atacatorul a deschis mai întâi focul din fața unui restaurant McDonald's, apoi a intrat în mall.  Inițial, s-a crezut că ar fi vorba de cel puțin trei atacatori, din cauza informațiilor diverse primite din mai multe zone de la cetățeni, a explicat poliția. Două persoane care au fost văzute fugind de la locul atacului într-o maşină au fost considerate suspecte. S-a dovedit, însă, că acestea nu au nicio legătură cu crimele.

Atacul de vineri a intervenit după ce în ziua precedentă, joi, un solicitant de azil afgan, în vârstă de 17 ani, a atacat cu un topor pasagerii unui tren, tot în Bavaria, la Wuerzburg. Poliția l-a ucis pe atacator după ce acesta a reușit să rănească patru persoane. Poliția spune că deocamdată nu a fost stabilită vreo legătură între cele două atacuri.

Consiliul pentru Securitate Naţională, condus de Angela Merkel, se va reuni sâmbătă, 23 iulie.

Este al treilea atac împotriva civililor care are loc în decurs de opt zile în Europa Occidentală. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII


UPDATE: Cel puțin nouă persoane au fost ucise în ATENTATUL TERORIST din Munchen, potrivit cnbc.com. Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului, a relatat mediafax.ro. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII


UPDATE: Cel puţin şase persoane au fost ucise, în atentatul comis vineri după-amiază, 22 iulie, într-un centru comercial din Munchen, a transmis Poliţia germană, conform site-ului agenţiei DTS. În atentat s-au înregistrat și răniți, însă, deocamdată, nu există un bilanț oficial.

Poliţia din Munchen a anunţat că "trei atacatori" sunt căutaţi în continuare în urma atentatului, părând să infirme informaţiile de presă privind sinuciderea unuia dintre ei.

De asemenea, Poliţia germană a negat că ar fi fost un alt incident armat în zona Stachus din Munchen.

Un clip în care unul dintre atacatorii din Munchen strigă "sunt german" şi proferează ameninţări în timp ce ţine o armă în mână este distribuit intens pe reţelele de socializare după atentatul din Munchen. CLICK AICI pentru a vedea imaginile video


Autorităţile anunţă trei morţi, martorii vorbesc de 15 persoane decedate

Un atac armat a fost comis vineri în centrul comercial din Munchen, a anunţat Poliţia germană. Ministerul de Interne al landului Bavaria a comunicat, vineri seară, că cel puţin trei persoane au murit în atacul armat comis în centrul comercial din Munchen. Conform unor surse citate de presa germană, până la 15 persoane au fost ucise în atac. Aceste informaţii nu au fost confirmate încă de autorităţi.

Primele informații privind atacul au venit la ora 18,00, ora locală, iar focul a fost deschis într-un McDonald's din centrul comercial, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

După atentatul din Munchen, Facebook a activat funcţia Safety Check pentru locuitorii din Munchen, pentru ca prietenii şi familiile utilizatorilor de pe Facebook să ştie că cei apropiaţi sunt în siguranţă.

Poliţia germană consideră că atacul este de tip "terorist", a informat site-ul agenţiei Reuters, citată de mediafax.ro. Poliţia a explicat că, potrivit martorilor, trei indivizi înarmaţi au comis atacul în centrul comercial Olympia.

Unul dintre autorii atacului de la Munchen s-a sinucis, au anunţat surse citate de revista Bild.

Focuri de armă au fost semnalate după acest incident într-o altă zonă din Munchen, într-o staţie de metrou, în cursul operaţiunii poliţiei de eliminare a autorului atacului din centrul comercial, afirmă surse citate de revista Focus. Conform surselor citate, noul incident armat a avut loc în staţia de metrou Stachus şi în Piaţa cu acelaşi nume.

CLICK AICI pentru a vedea IMAGINI VIDEO - ATENȚIE, IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL!

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4308 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.