Academia Americană de Film i-a retras statutul de membru lui Harvey Weinstein

Academia Americană de Film i-a retras statutul de membru lui Harvey Weinstein
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sancţiunile se ţin lanţ în cazul lui Harvey Weinstein, considerat până nu demult unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood. După ce, săptămâna trecută, consiliul BAFTA i-a suspendat acestuia calitatea de membru şi Academia Americană de Film, în urma unei sedinţe avută sâmbătă, 15 octombrie, a hotărât excluderea acestuia din organizaţie.

"Am luat această decizie pentru a ne delimita de o persoană care nu merită respectul colegilor săi, dar şi pentru a trimite, astfel, mesajul că în industria noastră s-a încheiat era ignoranței şi a ruşinoasei complicități la acest comportament de predator sexual, la această hărţuire sexuală la locul de muncă şi pe platourile de filmare", a comunicat Academia.

Weinstein va rămâne şi fără Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție franceză, primită în 2012, pentru filmul "The Artist", pe care l-a produs şi care a câştigat mai multe premii Oscar. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a început procedurile de retragere a însemnelor de Cavaler al Legiunii de Onoare, după ce producătorul a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune sexuală, scrie TheHollywoodReporter.com.

Sursa: cinemagia.ro

Citit 1743 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.