UPDATE | Fiul lui Adamescu poate fi extrădat

UPDATE | Fiul lui Adamescu poate fi extrădat

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

UPDATE, vineri, 13 aprilie 2018 | Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a primit din partea judecătorilor britanici o decizie de extrădare. Hotărârea magistraţilor din Londra nu este executorie şi poate fi contestată cu apel, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul anchetei.

La finalul lunii martie, DNA anunţa că Alexander Adamescu a fost arestat preventiv, după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Ca urmare, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa din Londra a dispus faţă de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia.


Fiul lui Dan Adamescu, arestat la Londra | Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv, în cursul lunii martie, în Marea Britanie, după ce o instanţă londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare, anunţă Libertatea.ro. Conform publicaţiei, actele ar fi fost prezentate ca fiind de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar de fapt ar fi fost falsificate de către omul de afaceri. Instanţa britanică a decis ca Adamescu să nu beneficieze de posibilitatea eliberării pe cauţiune. De asemenea, procedurile de extrădare s-au accelerat, iar Adamescu jr. ar putea fi adus curând în România.

(29 martie 2018)

Citit 2042 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 16:58

1 comentariu

  • postat de Rudibravo1951 Duminică, 01 Aprilie 2018 10:50 82.137.11.*** Link la comentariu
    0
    2

    Dacă îl extrădează poate îmi dă banii pentru Asigurarea obligatorie pentru casă O lege trăsnită făcută de partidul etnic oltenesc PSD Sau luat de la gură săracilor că să facă burtica mare niște Jegosi

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.