Sancţiunile SUA, ilegale în… Rusia

Sancţiunile SUA, ilegale în… Rusia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul rus Dmitri Medvedev susţine ideea de a trece sub incidenţa legii respectarea de către cetăţeni ruşi a sancţiunilor impuse de Statele Unite, conform unui interviu transmis de postul de televiziune Rossiya 1.

Washingtonul a impus sancţiuni ample asupra unora dintre cele mai mari companii şi cei mai importanţi oameni de afaceri din Rusia la 6 aprilie, afectând aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin pentru a sancţiona Moscova pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi pentru alte activităţi pretins dăunătoare.

Întrebat despre o propunere pregătită de camera inferioară a parlamentului rus pentru a pedepsi respectarea sancţiunilor americane, Medvedev a spus că restricţiile SUA au ca scop să distrugă sistemul socio-politic din Rusia şi să afecteze economia şi diverse persoane. "Dacă e aşa, atunci implementarea acestor sancţiuni de către cetăţeni ai ţării noastre ar trebui să fie declarată ilegală", a afirmat el. Medvedev a mai declarat că guvernul ar trebui să susţină companiile ruse afectate de sancţiuni, pentru a se asigura că nu sunt pierdute locuri de muncă.

Citit 1070 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2018 23:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.