PERCHEZIȚII la centrul cultural român din Cernăuţi

PERCHEZIȚII la centrul cultural român din Cernăuţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat, luni, 11 iunie 2018, percheziţii la Centrul cultural român ''Eudoxiu Hurmuzachi'' din Cernăuţi şi în prezent anchetează conducerea acestuia pentru unele materiale care ar conţine ''apeluri la încălcarea integrităţii teritoriale a statului'' ucrainean. Potrivit site-ului web al SBU, este vorba de prezentarea unei hărţi a României Mari (care include şi nordul Bucovinei) în timpul unui eveniment public, desfăşurat la Cernăuţi, informează portalul Bucpress.eu.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat în baza articolului 110 al Codului Penal al Ucrainei. "Angajaţii SBU au constatat că hărţile au fost imprimate pentru promovarea "aniversării" în Ucraina a 100 de ani de la crearea "României Mari"", se menţionează în comunicatul SBU.

Preşedintele Centrului cultural român "Eudoxiu Hurmuzachi", Vasile Tărâţeanu, a declarat că, în timpul percheziţiilor, au fost ridicate toate hărţile României anului 1918, exemplare din revistele "Glasul Bucovinei", ziarul "Neamul Românesc" şi unele cărţi cu conţinut istoric.

Citit 2475 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.