Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Formaţiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) a pierdut în urma alegerilor regionale desfăşurate duminică majoritatea absolută în parlamentul landului Bavaria, obţinând conform sondajelor circa 35,5 la sută din voturi, cu 12 procente sub rezultatul scrutinului precedent, cea mai severă scădere înregistrând-o însă Partidul Social-Democrat (SPD), depăşit uşor în sondaje chiar şi de formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), transmite agenţia dpa.

Pe locul doi după CSU se regăsesc în sondajele efectuate la ieşirea de la urne Verzii, cu 18,5-19 la sută, cu zece procente peste scorul anterior. Pe poziţia a treia regăsim Votanţii Liberi (Freie Waehler), cu 11,5 la sută, iar imediat apoi partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cu 11 la sută.

Partidul Social-Democrat (SPD) ar obţine conform aceloraşi sondaje un jalnic 9,5-10 la sută, aproape jumătate din scorul de la scrutinul din 2013. Partidul Liber-Democrat are în sondaje un procent de circa 5 la sută, la limita pragului electoral, în timp ce stânga radicală Die Linke se află sub acest prag, cu numai 3,5 la sută.

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.