Dronele, ameninţare pentru siguranţa zborurilor

Dronele, ameninţare pentru siguranţa zborurilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul britanic are în vedere înăsprirea legii pentru a combate utilizarea ilegală a dronelor, după incidentele de pe aeroporturile londoneze Gatwick şi Heathrow, care au fost nevoite să-şi suspende zborurile, după ce în apropierea pistelor au fost semnalate drone, a anunţat David Lidington, şeful de cabinet al premierului britanic Theresa May, relatează Reuters.

"În mod clar, guvernul analizează legea pentru a vedea dacă există modalităţi prin care ar putea fi înăsprită", a declarat Lidington, într-un interviu pentru postul ITV. "În opinia mea, cred că aeroporturile ar trebui chiar ele să facă mai mult şi să crească investiţiile în tehnologie pentru a detecta şi apoi împiedica dronele să zboare" în apropierea lor, a mai spus el.

Aeroportul londonez Heathrow, primul din Europa în ceea ce priveşte numărul mare de pasageri, a anunţat marţi că a suspendat zborurile după ce a fost semnalată o dronă. Evenimentul intervine la trei săptămâni după o puternică perturbare a traficului aerian la Gatwick, din acelaşi motiv, când 140.000 de călători au fost afectaţi de întreruperea zborurilor.

Citit 1472 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.