Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte să salveze Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), semnat de Rusia şi SUA în 1987, prin cooptarea în tratat şi a altor state care deţin armă nucleară, relatează dpa. Washingtonul a anunţat săptămâna trecută că se retrage din INF, iar Moscova a adoptat o măsură similară în următoarea zi. Ambele state se acuză reciproc de încălcarea tratatului, unul dintre ultimele acorduri nucleare majore din timpul Războiului Rece şi care interzice dezvoltarea de rachete nucleare lansate de la sol cu o rază de acţiune de 500 până la 5.500 de kilometri. În comentarii publicate de Funke Media Group din Germania, Stoltenberg a declarat că Rusia a reclamat întotdeauna faptul că ţări precum China, India, Pakistanul şi Iranul au dezvoltat rachete cu rază medie de acţiune, deşi nu aveau dreptul să facă acest lucru. Stoltenberg a spus că NATO va analiza iniţiativele proprii pentru a menţine tratatul şi a îmbunătăţi controlul armelor. Rusia nu va părăsi oficial tratatul în următoarele şase luni şi Stoltenberg a cerut Moscovei să revină asupra deciziei.

Citit 590 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 17:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro