Rusia accelerează testele cu rachete

Rusia accelerează testele cu rachete

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Comandantul şef al marinei ruse, Vladimir Koroliov, a anunţat luni, 11 februarie 2019, finalizarea cu succes a testelor oficiale vizând noile sisteme de rachete de apărare aeriană "Poliment-Redut" cu lansare verticală, cu care vor fi echipate fregatele din proiectul 22350. Într-un interviu acordat anterior ziarului armatei ruse, "Krasnaia Zvezda", Koroliov a declarat că acest sistem de rachete este capabil să lovească ţinte în văzduh situate la o distanţă de 150 km şi la o altitudine de până la 30 km.

În noiembrie, ministrul apărării rus Serghei Şoigu anunţase că peste 10 lansări de rachete "Poliment-Redut" asupra mai multor tipuri de ţinte au fost efectuate în timpul testelor în cadrul Flotei ruse a Nordului.

În acelaşi timp, bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat luni, în cadrul unor exerciţii ale aviaţiei de lungă distanţă, în districtele militare Centru şi Vest, simulând atacuri cu rachete asupra unor "ţinte" la sol ale unui inamic convenţional, în condiţii meteorologice dificile, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, citat de agenţiile de presă de la Moscova. Aparatele Tu-95MS ("Bear H", potrivit clasificării NATO) au decolat de la baza aeriană Engels din regiunea Saratov în cadrul acestor exerciţii, care au inclus şi realimentarea avioanelor în aer.

Aceste anunţuri ale Moscovei intervin pe fondul tensiunilor cu SUA şi NATO legate de retragerea Statelor Unite şi a Rusiei din Tratatul privind Forţele Intermediare Nucleare (INF), ceea ce provoacă temeri privind o nouă cursă a înarmării între cele două puteri nucleare, lucru ce ar putea afecta întregul sistem de securitate european.

Citit 240 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2019 14:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro