Ungaria îşi vinde flota de avioane MIG-29

Ungaria îşi vinde flota de avioane MIG-29

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministerul Apărării de la Budapesta a scos la vânzare întreaga sa flotă de avioane MiG-29 dezafectate, a anunţat luni grupul britanic Jane's, specializat în informaţii de ordin militar. Întregul lot include 19 avioane, dintre care multe necesită reparaţii capitale, 20 de motoare, precum 293 de alte articole (inclusiv piese de schimb şi arme integrate).

Preţul de pornire al lotului este de 2,8 miliarde de forinţi (10 milioane de dolari), iar, după ce se va găsi un cumpărător, tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile ruse competente.

Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, la ora actuală, costul unui avion MiG-29 este estimat la aproximativ 25 milioane de dolari, în funcţie de modificare şi configuraţia acestuia.

Media rusă notează că Ungaria a primit un număr de 28 de MiG-29 de la Rusia în 1993, ca plată a datoriilor sovietice. După aderarea la NATO în 1999, Ungaria a început să înlocuiască treptat avioanele de luptă de fabricaţie rusească (sau sovietică) cu aparate suedeze, iar din 2010 nu a mai folosit deloc avioane de tip MiG-29.

Citit 325 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 01:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro