Statele Unite vor să-şi consolideze prezenţa militară în Polonia

Statele Unite vor să-şi consolideze prezenţa militară în Polonia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Washingtonul intenţionează să-şi întărească prezenţa militară în Polonia, ţară care se simte ameninţată de Rusia, pe lângă contingentul actual de 4.000 de militari, a declarat miercuri ambasadoarea SUA la Varşovia. Creşterea efectivelor militare "va fi semnificativă", de ordinul mai multor sute, a indicat ambasadoarea Georgette Mosbacher, în Financial Times, înainte de începerea unei conferinţe internaţionale care reuneşte la Varşovia circa 60 de ţări. Ea nu a precizat când vor fi desfăşurate aceste suplimentări de trupe.

Guvernul conservator polonez şi-a intensificat demersurile pe lângă Washington, pentru ca o bază americană să fie instalată pe teritoriul polonez, unde soldaţii americani staţionează deja prin rotaţie în cadrul operaţiunilor NATO, arătându-se dispus să aloce cel puţin două miliarde de dolari pentru acest lucru.

Cu toate acestea, ministrul adjunct al apărării american, Mark Esper, apreciase în septembrie că Polonia nu este încă pregătită să găzduiască o bază militară americană permanentă, în special din cauza insuficienţei de spaţiu disponibil pentru a permite instruirea adecvată a soldaţilor americani.

Citit 1355 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 17:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.