Amendă pentru salvarea migranţilor

Amendă pentru salvarea migranţilor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Căpitanul german al unei nave implicate în salvarea de migranţi naufragiaţi a fost amendat marţi cu 10.000 de euro de un tribunal din Malta, evitând în schimb o condamnare la închisoare, relatează dpa. Germanul, Claus Peter Reisch, era acuzat că a adus nava MV Lifeline în apele teritoriale malteze fără a dispune de autorizările necesare. Judecătorul Joseph Mifsud a menţionat că Reisch nu va fi trimis după gratii, pentru că a "dat permanent dovadă de respect şi s-a supus celor impuse de curte".

Cei 10.000 de euro urmează să fie puşi la dispoziţia unor instituţii bisericeşti care asigură servicii în slujba comunităţii, se precizează într-un comunicat al organizaţiei neguvernamentale germane Mission Lifeline. Reisch a fost pus sub acuzare după ce MV Lifeline a adus în Malta peste 200 de migranţi salvaţi pe Marea Mediterană, la sfârşitul lui iunie anul trecut, după o dispută internaţională de şase zile în legătură cu soarta celor salvaţi.

În ultimele luni, o serie de state din sudul Europei, cum sunt Malta şi Italia, au respins accesul în porturile lor al mai multor nave umanitare, în încercarea de a descuraja traversările ilegale dinspre Libia.

Citit 558 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 15:17

1 comentariu

  • postat de Mariuca Miercuri, 15 Mai 2019 14:14 188.27.95.*** Link la comentariu
    0
    1

    Ce a ajuns lumea asta? Sa amendezi o persoana " doar " pentru ca a salvat oameni. Te cutremuri. Sigur emigrantii aia nu plecasera de bine din tara lor.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.