Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fostul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, și-a lansat, ieri, candidatura pentru funcția de premier al Marii Britanii, afirmând că Brexitul trebuie să aibă loc pe 31 octombrie, cu sau fără un acord de ieșire, relatează site-ul agenției Reuters. "Dacă voi ieși eu, vom ieși din UE, cu sau fără acord, pe 31 octombrie", a declarat acesta.

Premierul britanic Theresa May va demisiona vineri, 7 iunie, după ce nu a reuşit să ajungă la un acord privind ieşirea din UE care să fie aprobat de parlamentul britanic. Ea lasă în urmă o naţiune divizată şi un parlament la fel de împărţit cu privire la modul în care ar trebui ca Regatul Unit să părăsească blocul european.
Johnson, fost ministru de Externe, care a demisionat ca protest faţă de gestionarea Brexitului de către May, este favoritul caselor de pariuri pentru a câştiga cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi drept urmare funcţia de premier. "Dacă voi câştiga, vom ieşi, cu acord sau fără, pe 31 octombrie", a afirmat Johnson. Lansarea campaniei a coincis cu vizita în Marea Britanie a preşedintelui american Donald Trump, cel care şi-a arătat susţinerea faţă de Johnson, despre care a afirmat că "ar face o treabă foarte bună" ca premier.
Johnson s-a referirit şi la problemele importante pentru cei în jur de 160.000 de membri ai Partidului Conservator, care vor vota pentru a alege viitorul lider al partidului. "Dacă tăiem taxele, vom obţine mai mulţi bani", susţine Johnson, argumentând totodată pentru mai multe investiţii în educaţie, infrastructură şi sănătate. "Acum este timpul să ne unim societatea şi ţara. Să construim infrastructura, să investim în educaţie, să ne îmbunătăţim mediul şi să ne susţinem fantasticul NHS (National Health Service - sistemul de sănătate britanic)", a afirmat Johnson. "Să îi ajutăm pe toţi din ţară şi bineînţeles să ne asigurăm că susţinem afacerile care fac aceste investiţii posibile", a adăugat el.
Candidaţii la funcţia de lider al Partidului Conservator s-au concentrat până acum pe a-şi prezenta abordarea faţă de o ieşire din UE fără acord, existând astfel o linie trasă între cei care susţin ieşirea chiar şi fără un acord şi cei care consideră că ar fi mult prea periculos din punct de vedere economic. Unul dintre candidaţi şi rivalul lui Johnson, Jeremy Hunt, printre cei mai mari opozanţi ai unui Brexit fără acord, a declarat că aceasta ar trebui să fie doar ultima soluţie, însă el consideră că poate negocia un acord mai bun până pe 31 octombrie.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2019 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.