Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un copil de 11 ani din Peru a impresionat până la lacrimi un milionar, după ce a fost surprins, lunile trecute, de camerele de supraveghere, în timp ce își făcea temele pe stradă la lumina unui stâlp.

Victor Martin Angulo Cordova are 11 ani și locuiește în Moche, Peru. El le-a atras atenţia polițiștilor care monitorizează camerele de supraveghere din oraş, pentru că îşi făcea temele sub un bec de iluminat stradal. Imediat după ce ofiţerii au văzut strădania copilului, imaginile şi povestea din spatele lor au devenit publice pe reţelele de socializare şi în publicaţiile locale, relatează Adevărul.
Familia lui Victor nu avea electricitate, dar băiatul era hotărât să înveţe, pentru a putea deveni un poliţist care "să lupte împotriva corupţiei, a hoţilor şi a drogurilor". Prima persoană care a sărit în ajutorul băiatului a fost chiar primarul oraşului, Arturo Fernandez Bazan, care i-a adus copilului un pachet cu diferite lucruri pentru şcoală şi i-a ajutat familia pentru a semna actele necesare în aşa fel încât să poată beneficia de electricitate.
Ulterior, Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, un milionar de 31 de ani, importator de ciocolată din Bahrain, a decis să reconstruiască căminul modest al lui Victor, să o ajute pe mama copilului să înfiinţeze o mică afacere şi să-i ofere 2.000 de dolari băiatului. Mubarak a spus că el nu ar fi avut aceeaşi voinţă de a studia, aşa că a decis să călătorească din ţara sa, Bahrain, în Peru, pentru a-l cunoaşte personal pe Victor. Băiatul a spus că are mulţi colegi de clasă care sunt în aceeaşi situaţie ca el, iar milionarul a promis că va renova şi va extinde şcoala acestora.
Omul de afaceri a povestit că și viața lui fost marcată de lipsuri materiale, iar unii dintre prieteni săi au murit din cauza drogurilor şi a activităţilor criminale.

Citit 1423 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2019 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.