Migranţii, motiv de dispute între Italia şi UE

Migranţii, motiv de dispute între Italia şi UE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a acuzat duminică, 23 iunie 2019, Olanda şi Uniunea Europeană că nu se interesează de soarta celor 42 de migranţi blocaţi de 11 zile în apele teritoriale italiene, pe o navă umanitară olandeză, informează AFP.

"I-am scris personal colegului meu olandez: nu-mi vine să cred că ei nu se interesează de nava aflată sub pavilionul lor (...) şi care se află pe mare deja de 11 zile", a notat într-un comunicat Matteo Salvini, liderul partidului Liga (extrema dreaptă) şi vicepremier al guvernului italian.

Nava umanitară Sea-Watch 3 a salvat, în 12 iunie, 53 de migranţi de pe o ambarcaţiune pneumatică care plecase de pe costa libiană. Comandantul navei, aflate sub pavilion olandez, dar care este închiriată de un ONG german, a refuzat să-i ducă înapoi în Libia, ţară care nu este considerată un loc sigur, şi s-a îndreptat spre costa Italiei. Zece dintre aceşti migranţi, printre care femei însărcinate, au fost autorizaţi să debarce în urmă cu opt zile la Lampedusa, un alt bărbat bolnav - sâmbătă, însă ceilalţi 42 rămân pe nava care nu poate intra în apele teritoriale italiene.

Citit 1264 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2019 16:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.