Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autorităţile iraniene au anunţat luni, 22 iulie 2019, că au arestat 17 persoane, dintre care câteva au fost condamnate la moarte, în cadrul unei operaţiuni de dezmembrare a unei ''reţele a CIA", relatează AFP şi Reuters. "Unii au fost condamnaţi la moarte, iar alţii la ani grei de închisoare", a declarat presei şeful serviciului de contraspionaj din Ministerul de Informaţii iranian, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Anunţul survine la trei luni de la escaladarea tensiunilor cu Occidentul, care s-a declanşat atunci când, la începutul lunii mai, au intrat în vigoare noi sancţiuni impuse de SUA Teheranului. Săptămâna trecută Iranul a sechestrat un petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz, după ce infanteria marină britanică a reţinut pe 4 iulie petrolierul iranian Grace 1 în largul Gibraltarului.

''Spionii identificaţi erau angajaţi în centre private sensibile şi vitale din sectorul economic, nuclear, de infrastructură, militar şi din domeniul cibernetic... unde colectau informaţii clasificate", potrivit unei declaraţii a ministerului, citată de televiziunea de stat.

Nu este clar deocamdată dacă arestările au legătură cu cazul în care Iranul a anunţat, în iunie, că monitoriza o reţea de spionaj despre care se presupunea că era condusă de CIA şi că mai mulţi spioni americani au fost arestaţi în diferite ţări, ca rezultat al acestei acţiuni, menţionează Reuters.

Citit 288 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 15:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro