Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autorităţile iraniene au anunţat luni, 22 iulie 2019, că au arestat 17 persoane, dintre care câteva au fost condamnate la moarte, în cadrul unei operaţiuni de dezmembrare a unei ''reţele a CIA", relatează AFP şi Reuters. "Unii au fost condamnaţi la moarte, iar alţii la ani grei de închisoare", a declarat presei şeful serviciului de contraspionaj din Ministerul de Informaţii iranian, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Anunţul survine la trei luni de la escaladarea tensiunilor cu Occidentul, care s-a declanşat atunci când, la începutul lunii mai, au intrat în vigoare noi sancţiuni impuse de SUA Teheranului. Săptămâna trecută Iranul a sechestrat un petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz, după ce infanteria marină britanică a reţinut pe 4 iulie petrolierul iranian Grace 1 în largul Gibraltarului.

''Spionii identificaţi erau angajaţi în centre private sensibile şi vitale din sectorul economic, nuclear, de infrastructură, militar şi din domeniul cibernetic... unde colectau informaţii clasificate", potrivit unei declaraţii a ministerului, citată de televiziunea de stat.

Nu este clar deocamdată dacă arestările au legătură cu cazul în care Iranul a anunţat, în iunie, că monitoriza o reţea de spionaj despre care se presupunea că era condusă de CIA şi că mai mulţi spioni americani au fost arestaţi în diferite ţări, ca rezultat al acestei acţiuni, menţionează Reuters.

Citit 372 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.