Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Medici de la spitalul nr. 64 din Moscova, unde opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transportat duminică de la închisoare, au declarat agenţiei de presă Interfax că acesta a fost diagnosticat cu "urticarie", informează luni presa rusă.

"Navalnîi a fost adus la Camera de urgenţă în jurul orei (locale) 11,00. El a fost examinat de un medic terapeut, care i-a pus un diagnostic preliminar - reacţie alergică generalizată de angioedem, un tip de urticarie'', a declarat pentru BBC medicul terapeut Eldar Kazahmedov. Potrivit acestuia, opozantul rus a fost consultat ulterior de către imunologul-alergolog-şef de la Moscova, care l-a diagnosticat pe Navalnîi cu "dermatită în zona feţei şi angioedem (inflamaţie) în zona periorbitală", ceea ce a condus la umflături şi erupţii cutanate pe faţă. Medicul citat a mai spus că starea de sănătate a lui Navalnîi s-a ameliorat, iar luni se va decide dacă va fi sau nu externat pentru a fi dus la închisoare.
Potrivit unui medic care l-a tratat în trecut pe Navalnîi şi a avut o întâlnire scurtă cu el, simptomele prezentate de acesta ar putea acredita teza unei otrăviri, conform Reuters şi BBC în limba rusă. "Nu poate fi exclusă versiunea ca pielea şi mucoasa să fi fost otrăvite cu o substanţă chimică necunoscută, în urma intervenţiei unui terţ", a scris medicul-oftalmolog Anastasia Vasilieva, pe Facebook. Ea, împreună cu încă un medic, a putut să-l vadă pe Navalnîi duminică după-amiază şi susţine că tabloul clinic nu corespunde cu o reacţie alergică. Cei doi l-au putut examina rapid, întrucât li s-a spus să plece de către gărzile de securitate care asigură paza lui Navalnîi în spital. "Suscită îndeosebi îngrijorare ochiul său drept, care a fost într-adevăr salvat cu mare dificultate", adaugă ea, referindu-se la incidentul din 2017, când lui Navalnîi i-a fost aruncată o substanţă verde pe faţă. Cei doi medici ai lui Navalnîi au cerut forţelor de ordine să supună unei expertize chimice lenjeria lui Navalnîi, recomandându-le specialiştilor de la spitalul unde a fost internat să efectueze un examen mai amănunţit al eczemelor de la nivelul pielii şi să examineze la laborator o probă din părul său. În plus, să-i ofere de urgenţă asistenţă oftalmologică.
O serie de simpatizanţi care au venit în cursul serii la spitalul unde a fost internat Navalnîi au fost reţinuţi de către poliţie.
Navalnîi ispăşeşte de săptămână trecută o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru lansarea unui apel la organizarea unei manifestaţii la Moscova - neautorizate, pentru a protesta faţă de refuzul puterii de a permite candidaţilor opoziţiei să participe la alegerile municipale din capitala rusă, preconizate să aibă loc la 8 septembrie.
În pofida interdicţiei, manifestaţia a avut loc sâmbătă în centrul Moscovei, iar forţele de ordine au arestat aproximativ 1.400 de persoane, într-una dintre cele mai importante acţiuni de represalii din ultimii ani.

Citit 789 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.