La New York, scuze pentru percheziţiile arbitrare

La New York, scuze pentru percheziţiile arbitrare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Michael Bloomberg, fostul primar al New-Yorkului, şi-a cerut scuze pentru politica de reţineri şi percheziţii arbitrare ('stop-and-frisk'), al cărei aprig apărător a fost până în prezent, în numele luptei împotriva criminalităţii, relatează AFP. "Am greşit şi îmi pare rău", a declarat miliardarul, care a ţinut o cuvântare într-o biserică majoritar afro-americană din Brooklyn, întărind încă o dată ideea că se pregăteşte să se lanseze în cursa pentru Casa Albă.

Luarea de poziţie a marcat o spectaculoasă schimbare cu 180 de grade din partea lui Bloomberg, care a apărat întotdeauna această metodă poliţienească foarte controversată, numeroase asociaţii denunţând o brutalitate inutilă. "Cu timpul, am ajuns să înţeleg un lucru pe care multă vreme mi-a fost greu să îl recunosc: am greşit într-un punct important", a spus el. "Obiectivul nostru central era de a salva vieţi. Dar prea mulţi nevinovaţi au fost arestaţi şi o imensă majoritate dintre ei erau afro-americani sau latino-americani", a adăugat Bloomberg.

Fostul primar, în vârstă de 77 de ani, a făcut mai mulţi paşi în ultimele zile spre o candidatură la învestitura democrată. Fondator al agenţiei de informaţii financiare care îi poartă numele, primar al New-Yorkului între 2002 şi 2013, Michael Bloomberg deţine una din primele zece averi din lume, estimată de Forbes la peste 50 miliarde de dolari.

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 13:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.