Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autoritățile din Filipine au dispus evacuarea de urgență a aproape un milion de persoane, din apropierea capitalei Manila, după ce vulcanul Taal a început să arunce nori de cenușă peste oraș, scrie CNN. Seismologii au emis o avertizare cu privire la riscul producerii unei erupții uriașe.
Taal, aflat la aproximativ 60 de kilometri de orașul Manila, este unul dintre cei mai activi vulcani de pe insula Luzon. Acesta a dat noi semne de activitate, duminică, când mii de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza pericolului. În localitatea învecinată Talisay Batangas, viceguvernatorul Mark Leviste a relatat că ploaia a transformat cenuşa în noroi, ceea ce a dus la evacuarea unui număr mai mare de rezidenţi din comunităţile izolate cu ajutorul camioanelor, potrivit Agerpres. "Am identificat prezenţa magmei. Se află încă la adâncime, nu a ajuns la suprafaţă. Ne putem aştepta la o erupţie periculoasă în orice moment”, au declarat seismologii filipinezi.
În ciuda faptului că nu este înalt, Taal este considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani activi de pe glob, erupând de peste 30 de ori în ultimele cinci secole, cel mai recent în 1977. În urma unei erupţii din 1911, şi-au pierdut viaţa 1.500 de persoane.

Citit 783 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.